Työntekijän palkkaaminen – voisiko sille löytyä helppo ja riskitön vaihtoehto?

Jokainen kauppias tai kaupan alan esimies joutuu tilanteeseen, jossa työntekijä irtisanoutuu tai jää sairaslomalle. Eteen tulee myös muita yllättäviä, tilapäisiä resurssitarpeita. Ja yhteistä näille on se, että aina on tosi kiire hoitaa asia kuntoon.

Harkitsetko näissä tilanteissa työntekijän palkkaamista itse? Ei muuta kuin tuumasta toimeen ja rekrytointiprosessi käyntiin: Hakuilmoituksen suunnittelu ja kirjoittaminen, hakukanavien valinta ja niiden hallinnointi, hakemusten käsittely, hakijoiden esihaastattelut puhelimitse, hakijoiden tiedottaminen prosessin etenemisestä, haastatteluihin valmistautuminen, varsinaiset haastattelut, suositteluiden kysely, valintaprosessi, hakijoiden tiedottaminen valinnoista ja työsopimuksen laatiminen.

Rekrytointiprosessin hoitaminen kunnialla vie yleensä vähintään parin päivän verran työaikaa. Sen jälkeen pidetään peukkuja, että valinta oli oikea ja kaikki ovat tyytyväisiä eikä tule koeaikapurkua.

Pienituntiset tai lyhyet määräaikaisuudet ovat tuntihinnaltaan kaupoille kalleimpia sopimuksia, kun lasketaan kaikki aiheutuneet kustannukset yhteen.

Miten muuten voisit toimia? Auttaisiko tilannettasi, jos saisit saman päivän aikana kaupan alan ammattilaisen esim. alle tunnin sisällä kauppaasi töihin? Maksaisitkin vain tehdyistä työtunneista sisältäen kaikki työntekijän palkka- ja sivukulut, palkanmaksukulut, työterveyshuollon, lomakorvaukset, henkilökuntaedut, koulutuksen, sairausajan poissaolot ja niiden tuurauksen. Mitä jos tilaisitkin vain tarpeeseen jatkossa etkä käyttäisi itse aikaa rekrytointiin?

Vuokratyövoiman käyttö on kaupalle useissa tapauksissa kustannustehokkaampi, helpompi ja riskittömämpi vaihtoehto kuin oman henkilön palkkaaminen.

Jos kuitenkin tilanteeseesi sopii paremmin oman henkilön palkkaaminen kuin vuokraus, Extraajat voi auttaa myös rekrytointiprosessin hoitamisessa.