Extraajat esittäytyy – Myyntipäällikkö Jyrki

extraajat_blogibanner_jyrki

Tämä blogisarja antaa kasvot tekijöille. Esittelemme vuorollaan jokaisen toimistojen kätköistä, asiakkailta, tienvarsilta tai bensiksiltä löytyvän Extraajien toimihenkilön. Kirjoituksia tulee siis hieman toistakymmentä.

Kuka olet?

Linnavuoren Jyrki, Etelä-Savon lahja muulle maailmalle, kolmen lapsen isä ja yhden tytön isoisä Lahesta. Kaverit kutsuvat positiiviseksi idiootiksi. Otan sen kohteliaisuutena.

Kuinka eksyit Extraajille?

Ensimmäinen kosketukseni Extraajien toimariin Jussiin oli edellisessä työssäni operaattorin yritysasiakaspalvelussa työskennellessäni. Sen aikaisia keskusteluja käydessämme minulla ei ollut aavistustakaan, että olisin jonain päivänä Extraajilla töissä.

Minulla on pitkä työtausta päivittäistavarakaupasta ja myynnistä. Näin työpaikkailmoituksen, jolla haettiin henkilöä, jolla on kokemusta em. tehtävistä ja päätin hakea paikkaa. Operaattorin aikaisista keskusteluistamme huolimatta muutama viikko hakemuksen lähettämisen jälkeen allekirjoitimme työsopimuksen.

Millainen on normi päiväsi?

Normi työpäivä koostuu asiakastapaamisista, työhakemuksien läpikäymisestä, työhaastatteluista, asiakkaiden työvuorojen kuntoon laittamisesta ja kaikenlaisesta yleisestä sumplaamisesta eli teen vähän sitä sun tätä vähän siellä sun täällä ja välillä jopa onnistun niissä vähän niin sun näin. Useimmiten asiat kuitenkin hoituvat hyvin.

Töiden jälkeen vauhti jatkuu kaikenlaisen puuhastelun ja näpertelyn merkeissä. Omakotitalo ja melkein 4500 m2 tonttia pitää miehen liikkeessä ja mielen virkeänä. Myös liikuntaa koitan harrastaa 2-3 kertaa viikossa.

Mitä olet aiemmin puuhannut?

Kuten aiemmin mainitsin niin olen työskennellyt pitkään eri päivittäistavarakaupoissa ja myynnin eri tehtävissä. Tänä kesänä tuli kuluneeksi 30 vuotta siitä kun ensimmäisen kerran menin kauppaan töihin. Kauppa oli pieni, nyt jo lopettanut K-market, jonka kauppias otti minut, vähämiehen, kesätöihin lihatiskille. Pohjaosaamiseni oli sitä luokkaa, että erotin lauantaimakkaran ja meetvurstin toisistaan ja pienellä pinnistelyllä pystyin erottamaan myös kirjolohen jauhelihasta. Väittävät, että tekemällä oppii. Taitaa pitää paikkansa. Toistakymmentä vuotta kuitenkin meni kaupan hommissa, joista muutama viimeinen Citymarketin he-vi -osaston hoitajana. Ko. Citymarket oli aikanaan Suomen kolmanneksi suurin ruokakauppa.

Vaikka kävin 5 vuotta keittiöpuolen koulua niin kaupanala ja myyntityö veivät minut mennessään. Tähän mennessä olen myynyt ruokaa, toimistotarvikkeita, GPS-teknologiaa, toimistotarvikkeita, sähköisiä hakupalveluita jne.

Mikä on parasta työssäsi?

Parasta työssäni on sen tekemisen vapaus sekä se onnistumisen tunne kun työntekijämme ilmoittaa saaneensa vakituista työtä kauttamme, samoin se kun asiakkaalla on käsissään ongelma, jonka pystyn ratkaisemaan.

Työkaverit pakottivat sanomaan, että parasta työssä on myös työkaverit. Lukitsen siis vastauksen A. myös työkaverit.

Miltä tulevaisuus näyttää?

Tulevaisuus näyttää kaikin puolin hyvältä. Koska pidän paljon matkustelusta niin näen itseni eläkepäiviä viettämässä ja downshiftaamassa mahdollisesti jossain päin Etelä-Eurooppaa, ainakin kylmän ja pimeän ajan vuodesta. Eläkepäiviin tosin on vielä jonkinmoinen matka eli en ole vielä tilannut lentolippua.