Extraajat esittäytyy – HR-assistentti Johannes

Extraajat_Blogibanner_Johannes

Tämä blogisarja antaa kasvot tekijöille. Esittelemme vuorollaan jokaisen toimistojen kätköistä, asiakkailta, tienvarsilta tai bensiksiltä löytyvän Extraajien toimihenkilön. Kirjoituksia tulee siis hieman toistakymmentä.

Kuka se sinä olet? Miten ja miksi tulit Extraajille?

Olen Johannes, 24-vuotias ukko Nurmijärveltä. Huomasin 2015 syksyllä, että Extraajille haettiin HR-harjoittelijaa ja päätin hakea paikkaan, kun olin AMK-opintojeni viimeistä harjoittelua vailla. Aiemmin olin työskennellyt useamman vuoden asiakaspalvelutyössä huoltoasemalla vähän joka hommaa tehden, joten ajattelin, että ala voisi olla hyvinkin sopiva itselleni. Harjoittelun jälkeen minulle tarjottiin töitä HR-assistenttina ja tässä sitä ollaan!

Millä perusteella valitset työnhakijoita haastatteluun?

Ensiksi tietenkin pistää silmiin huolellisesti täytetty hakemus. Kokenutkin kaupan alan tekijä saattaa vaikuttaa huonolta vaihtoehdolta, jos hakemukseen ei ole viitsitty panostaa ja se on täynnä kirjoitusvirheitä. Arvostan itse myös, jos hakemukseen on liitetty vaivalla laadittu CV, vaikka sähköiseen hakemukseen pystyykin kirjoittamaan oman työ- ja koulutustaustansa. Hyvin tehty CV yleensä täydentää hakemusta ja luo huolellisen kuvan työntekijästä. Tietenkin kokemus kaupan alalta on myös suuri etu työtä hakiessa, mutta sekään ei ole välttämätöntä. Myös hakijan aikaisempaan työpaikkaan soitetaan tarvittaessa ja kysytään millainen tekijä on kyseessä. Eli valinta on monen tekijän summa eikä välttämättä aina ihan selkeä juttu.

Mikä työssäsi on parasta? Mikä ikävintä?

Parasta Extraajilla on ehdottomasti mukavat työkaverit ja hyvä työilmapiiri, mutta on myös kivaa, kun pystymme tarjoamaan töitä tarvitseville ja asiakkaille apua hädän hetkellä. Ikävintä taas on se, kun nämä kaksi viimeistä eivät toteudu eli työntekijät eivät halutessaan pääse töihin tai emme asiakasta pysty auttamaan.

Mitä teet työajan ulkopuolella?

Vapaa-ajallani harrastan jos jonkinmoista urheilua. Enimmäkseen aika kuluu kuntosalin, salibandyn ja säiden salliessa frisbeegolfin parissa. Välttämättä nämäkään eivät aina riitä, vaan kavereiden kanssa ympäri vuoden tulee pelailtua kaikennäköistä lajia, kuten esimerkiksi rantalentistä, jalkapalloa tai jääkiekkoa.

Mitä teet 5 vuoden päästä?

Vaikea kysymys, kun ei osaa ennustaa. Toivottavasti en ainakaan urheilua ole lopettanut.