Extraajaksi? – 5 vinkkiämme työnhakuun

Pohditko hakevasi Extraajaksi? Hienoa! Me koostimme avuksesi nämä 5 täsmävinkkiä, jotka auttavat sinua onnistumaan hakiessasi meille töihin.

 1. Työ Extraajana kiinnostaa… Pitäisiköhän hakea? Jos vielä mietiskelet Extraajaksi ryhtymistä, suosittelemme lukemaan Annan ajatuksia keikkatyöstä ja kassamyyjänä työskentelemisestä. Tämä blogiteksti selventää pohdintojasi varmasti! Myös rekrytoijamme Minna vastaa 10 eniten kysyttyyn kysymykseen Extraajana työskentelystä, lue artikkeli täältä.
 2. Olen päättänyt hakea – miten se tapahtuu? Hienoa! Seuraavaksi neuvomme sinua jättämään meille sähköisen työhakemuksen. Voit selata avoimia paikkojamme tai jättää suoraan avoimen hakemuksen hakulomakkeen kautta. Otamme muuten vastaan vain verkkosivujemme hakulomakkeen kautta tulleet hakemukset, joten älä turhaan laita meille CV:täsi sähköpostitse.
 3. Hakulomake nenän edessä. Mitä nyt? Tärkeintä on, että täytät hakemuksen mahdollisimman huolellisesti. Jäät varmasti rekrytoijan mieleen, kun kerrot itsestäsi sekä ydinosaamisestasi lyhyesti ja ytimekkäästi. Kirjoitathan hakemuksessasi muuten myös omasta tilanteestasi: oletko esimerkiksi opiskelija, vietätkö juuri välivuotta tai haetko arkeesi osa-aikaista työtä. Plussapisteet ropisevat, jos muistat liittää mukaan vielä ansioluettelosi (CV) ja tunnistettavan profiilikuvan itsestäsi.
 • Lisävinkki! Jos sinulta ei vielä löydy aikaisempaa työkokemusta, panosta silloin omaan esittelytekstiisi ja muista mainita hakemuksessasi esimerkiksi TET-paikat, harrastukset sekä vapaaehtoistoiminta! 
 1. Hakemus lähetetty! Loistavaa, lämmin kiitos hakemuksestasi! Tässä vaiheessa maltti on valttia. Otamme useimmiten noin viikon kuluessa hakemuksen jättämisestä yhteyttä hakijoihin, jotka ovat tulleet valituksi haastatteluun. Haastattelukutsu voi saapua puhelimitse, tekstiviestitse tai sähköpostitse. Tarkkaile siis puhelinta ja saapuvia viestejä! 
 2. Haastatteluaika sovittu, jes! Tervetuloa tapaamaan meitä. Älä jännitä turhaan, meistä on tosi kiva tavata sinut ja jutella kanssasi. Haastattelun tarkoituksena on vain varmistua siitä, että Extraajan työ soveltuu sinulle – ole siis oma itsesi, se riittää! Muistathan muuten ottaa haastatteluun mukaan työ- ja koulutodistuksesi sekä henkilöllisyystodistuksen.
 • Lisävinkki! Voit valmistautua haastatteluun pohtimalla vastauksia seuraaviin kysymyksiin:
  • Yleisesittely, eli kerro kuka olet ja mikä oma tilanteesi on.
  • Mikä on saanut sinut kiinnostumaan työstä Extraajana?
  • Millaiset työtehtävät kiinnostavat sinua ruokakaupan työssä?
  • Löytyykö takataskustasi jotakin kassamyyjän työhön viittaavaa työkokemusta, tai mitä vain työkokemusta? 

Toivottavasti näistä vinkeistä oli sinulle apua! Jos haluat tietää tarkemmin rekrytointiprosessistamme, suosittelemme sinua tutustumaan tähän blogiartikkeliin.